21. 12. 2014

MARY RIVER

Na druhý deň sme opustili camp veľmi skoro ráno. Kamion som už ukázal včera a tak dnes pridám jednu fotku bežného tábora. Uprostred stanov je kuchyňa a spoločenská miestnosť. Takisto ako steny stanu aj tie na kuchyni sú zo siete proti hmyzu. Druhý efekt a oveľa viac potrebný je, že steny prepúšťajú vzduch. Pri teplote 35 stupňov a 100% vlhkosti vzduchu človek aspoň ako taký prievan ocení. 
Zbalili sme sa a hneď sme zamierili k rieke MARY RIVER. Na brehu nás čakal čln. Pred nami bola dvojhodinová plavba touto mokraďovou tepnou. Nafotil som množstvo fotiek ale všetky sú v RAW formáte. Ten tu však neviem konvertovať a editovať. Preto pripájam len fotky z Veronikinho Samsungu. Trhá mi to žili.




Hlavnou atrakciou rieky je krokodýl. Podľa inštrukcií kapitána člnu sme sa nesmeli nakláňať a nesmeli sme ponárať ruky a nohy do vody. Tento rok zomrelo už päť ľudí po útokoch krokáča. Väčšinou to boli rybári keď sa nahli pre rybu. Pekné hobby. My sme inštrukcie zobrali na vedomie.

 Veľké samce mali rieku rozdelenú. Chovali sa veľmi teritoríálne. Vždy keď sme vstupovali do rajónu niektorého z nich, prišiel sa na nás pozrieť. Nechal nás prísť až na pár metrov a ponoril sa.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára